sobota, 26. december 2015

RAZDELITEV KIPA MARIJE ROMARICE PO ŠKOFIJAH


Slovesen sprejem bo na Brezjah 12. maja 2016 zvečer. Slovesnost bo vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Povabljeni smo tja iz vse Slovenije.

Nadškofija Ljubljana
Od 13. maja do 10. junija in od 25. junija do 11. julija.
Nadškof Stanislav Zore bo Nadškofijo posvetil v stolnici 10. julija popoldne.

Škofija Novo mesto
Od 10. do 25. junija, kjer bo 11. junija navzoča na praznovanju desete obletnice škofije.

Škofija Koper
Od 11. julija do 18. avgusta.

Škofija Celje
Od 18. avgusta do 9. Septembra; 21. avgusta bo pri Sv. Jožefu v Celju.

Škofija Murska Sobota
Od 9. do 18. septembra.

Nadškofija Maribor
Od 18. septembra do 13 oktobra. Dne 13. oktobra zvečer bo na Ptujski Gori vseslovensko srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu in vseh drugih, posvetitev in izročitev slovenskega naroda Jezusovemu in Marijinemu Srcu ter slovo od Marije. Slovesnost bo vodil mariborski nadškof metropolit msgr. Alojz Cvikl. Tja smo povabljeni iz vse Slovenije.

SPREJEM FATIMSKE MARIJE V ŽUPNIJI

Treba je vedeti, kdaj bo Marija priromala v župnijo, samostan ali kakšno drugo skupnost. Vsaka (nad)škofija poskrbi za razdelitev po dekanijah, na dekanijskih konferencah pa se duhovniki dogovorijo o Marijini navzočnosti po župnijah, kontemplativnih samostanih in morda še kje drugje. Pred Marijinim prihodom naj bi bila v župniji na sporedu tridnevnica, ki bo natisnjena v knjižici, ki jo bodo duhovniki pravočasno dobili. V njej bodo tudi navodila, kako naj Marijo sprejmemo, jo častimo in se od nje poslovimo.
Ko imamo v svoji sredi milostni kip Marije romarice, naj bi se vsa župnija izročila (posvetila) Marijinemu brezmadežnemu Srcu in po njem presvetemu Jezusovemu Srcu. Na razpolago imamo dva obrazca; po enem župnik, ob navzočnosti vernikov, sam moli in izpoveduje posvetitveno molitev, po drugem pa jo molijo in izpovedujejo vsi navzoči.
Za poglobitev ima Salve na Rakovniku: Pet prvih sobot; Sto let Fatime (6 knjižic, glavni podatki o Fatimi so v prvi); posebno zgibanko; priročnik za tridnevnico, sprejem, češčenje in slovo od kipa Marije romarice v župniji (v pripravi); dva plakata: 1) za vabilo na obhajanje petih prvih sobot, 2) pred obiskom fatimskega kipa v župniji. Glej: www.sticna.com.
p. Anton Nadrah

Ni komentarjev:

Objavite komentar